Karen de Haan
Toon Roozen
Leah Toet
René van der Velden
stellingen

terug naar vorige scherm
Fluiten in de zaal
2-12

Beste leden en ouders,

Het veldseizoen is voorbij,we gaan weer de zaal in. De teams zijn bekend, de trainingstijden ook (start vanaf maandag 4 december), zie de andere berichten op deze site.

De grote uitdaging voor het zaalhockey is het hebben van voldoende zaalscheidsrechters. Er is genoeg aandacht voor opleiding binnen de club, 5 cursussen per jaar, maar niet alle ouders hebben nog een kaart. En voor het zaalhockey putten we in principe alleen maar uit de groep kinderen/ouders die zaalhockeyt. Die groep is wel groot, maar het aantal kaarthouders niet.

Hoe werkt het?
Er zijn 24 teams. Die spelen in 6 weekenden 12 wedstrijden. In een weekend speel je 2 wedstrijden van 30 minuten. De thuiswedstrijden fluit Weesp. Maar aangezien we geen ‘eigen hal’ hebben (en voorlopig ook niet krijgen), kan thuis ook betekenen dat je in Almere, Laren, Utrecht of Barneveld moet fluiten. Bij de indeling wordt natuurlijk wel zo veel mogelijk gekeken of het dichtbij kan, maar soms is het door de KNHB bepaald en kan onze arbitragecommissie er niets aan doen. Er wordt uiteraard ook gekeken of je op het team van je eigen kind kan worden ingedeeld (dan ben je er toch), maar dat lukt niet altijd.

We hebben minimaal 3 fluiters per team nodig om een relaxte indeling te kunnen maken. Dat betekent dat je minimaal 1 weekend, maar vaak meer weekenden een blok (2 wedstrijden) moeten fluiten. Hoe meer scheidsrechters er zijn, hoe minder vaak je hoeft te fluiten. Vandaar deze oproep.

Minimaal 3 fluiters per team
In de bijvoegde Excel is te zien in kleuren hoeveel teams voldoen aan de eis van minimaal 3 fluiters. Dit zijn dan vaak de ouders van die kinderen die spelen in dat team, niet de spelers zelf. Dus niet eventuele vrienden, bekenden, overige familie die een kaart hebben (die mensen hebben wij niet in ons systeem staan).

De kleur rood (geen kaart) is meer te zien dan groen (wel een kaart). Groen betekent dus dat de ouder van die speler of in zijn familie een scheidsrechterkaart heeft die bij ons bekend is. Rood betekent dat de ouder of een andere bekende van het kind geen kaart heeft (de speler zelf kan dan wel een kaart hebben, maar als speler kun je moeilijk je eigen team fluiten, terwijl je speelt).
Geelbetekent dat eventueel je kind of jij wel een kaart hebt maar dat je ook coach bent van het team.

Mocht je aanvullingen hebben op de Excel, mail dan je opmerkingen hierover naar [email protected]

Vraag aan de teamcoaches en de ouders
Zorg voor minimaal 3 fluiters in je team.Ouders, kennis, buurjongen, heb je iemand die kan fluiten? We vragen aan alle spelers en ouders die hun kaart hebben en zich willen inzetten voor het zaalhockey om zich op te geven via [email protected] onder vermelding van je naam.

Wat is er in de laatste ALV afgesproken?

Vraag: Moet ik fluiten als mijn kind gaat zaalhockeyen?

Antwoord: Ja dat is inderdaad nodig. Wij hebben per team 3 ouders of familieleden nodig die kunnen fluiten (seizoen 2017/18), voor het seizoen erna hebben wij 1 familielid extra nodig (2018/19) en zo elk seizoen 1 extra familielid erbij.

Wil je zo snel mogelijk je kaart halen?
Geef je dan nu op voor de scheidsrechtercursus die in januari start. Mail je naam naar [email protected]

Hoe staat het nu met de indeling?
De arbitragecommissie is druk bezig met een indeling te maken.
Met de groep die nu bekend is (ca 60 scheidsrechters) wordt de indeling gemaakt. Daarnaast wordt er in de groep van senioren gekeken die zelf in de zaal gaan spelen, heren en dames. Mocht er nog een tekort zijn dan gaan we ook de groep van senioren vragen die niet zaalhockeyt maar wel een kaart heeft.

Kan ik mijn fluitbeurt ruilen?
Ja dat kan, maar dat moet je zelf regelen met een andere scheidsrechter en met het team. Dat kun je NIET doen door de arbitragecommissie te mailen, die reageren niet. Ze krijgen te veel mail om dit voor je te regelen en leggen die verantwoordelijkheid bij jou neer.

Hoe kan ik mijn fluitbeurt ruilen?
Als je inlogt op de site (links in de navigatie – boven het onderwerp – ik ben jarig – inloggen – of via (https://team.lisa-is.nl/login0) kun je via het menu alle beschikbare scheidsrechters vinden. Klik bovenin de balk op Club, dan op Scheidsrechters en zoek een scheidsrechter. Laat weten aan de scheidsrechtercommissie wie jou vervangt. Regel vervanging goed, anders dupeer je een team en krijg je eventueel een geldboete van de club.

Kan ik ook zelf een wedstrijd-weekend kiezen?
Jazeker, dit kan. Via Inloggen, Club, Arbitrage kun je zelf wat plannen als je nog niet bent ingedeeld. Op deze plek zie je ook waarvoor je nu al bent ingedeeld.

Lidnummer en password kwijt?
Je lidnummer staat op de laatste factuur die je hebt gekregen. In combinatie met je e-mailadres kun je een nieuwe login aanvragen. Binnen een paar minuten heb je deze en kun je inloggen.

Is er ook een opfriscursus voor de zaalregels?
Jazeker, woensdag 6 december a.s. is er van 20 – 21 uur in het clubhuis een zaalbriefing. Kom daar naar toe.

Heb je ooit vroeger gehockeyd, een kaart gehaald?
Die geldt nog steeds, laat het weten en we zetten hem om. We kunnen je hulp goed gebruiken.

Heb je een scheidsrechterkaart, maar kennen wij je nog niet?
Laat het ons weten, je bent van harte welkom.

Het volgende zaalseizoen 2018-2019 verplicht 4 scheidsrechters per team
Voor het volgende seizoen is het uitgangspunt dat er minimaal 4 zaalscheidsrechters per team zijn. Meer mag altijd. Zonder deze 4, geen zaalteam, geen zaalhockey. Geef je dus nu op voor de eerstkomende cursus, start in januari, dan profiteer je al snel van je kennis.

Heb je inhoudelijke vragen over het fluiten? Mail dan naar [email protected]
Heb je vragen over het fluitbeleid? Neem dan even contact op met een van de bestuursleden via [email protected]

Wil je meepraten over het fluitbeleid? Graag, kom dan naar de eerstvolgende ALV in 2018.

Iedereen een goed zaalseizoen gewenst met veel hockeyplezier.Bijlage: zaal indeling jeugd 2017-2018 - fluiten.xlsx