Senioren Trimhockey

Trimhockey

Het trimhockey is ook bij de MHC Weesp niet meer weg te denken. Trimhockey bestaat sinds begin jaren ‘80 en is ontstaan uit de behoefte bij ouders van hockeyende kinderen om op een recreatieve wijze hockey te kunnen spelen. Dat trimhockey populair is, blijkt wel uit het feit dat steeds meer mensen zich ervoor aanmelden.

 

Op dit moment heeft de MHC Weesp een herenteam, een damesteam en een gemengd team.

 

Doel

Trimhockey heeft meerdere doelen:

Trimhockey voorziet in de behoefte om op een ontspannen en recreatieve manier het hockeyspel onder de knie te krijgen en tegelijk te werken aan de lichamelijke conditie. Het leren hockeyen, doen de trimmers dus van en met elkaar.

Trimhockey versterkt voor de vereniging de sociale band. Veel leden van de trimteams spelen een rol bij de jeugdteams (als jeugdtrainer, coach of als manager), treden op als scheidsrechter of bekleden een functie in het bestuur. Het sociale aspect is van groot belang.

Trimhockey biedt de mogelijkheid om toch te blijven hockeyen voor de mensen die geen tijd (meer) hebben om in competitieverband te spelen.

 

Samenstelling

De samenstelling van de groep is zeer divers wat betreft leeftijd en ervaring. De spreiding van de leeftijd is van begin 30 tot dik in de 70. De meeste mensen, die beginnen met trimhockey, hebben geen ervaring. Zij hebben veelal alleen een stick van hun kinderen vastgehouden om deze op te ruimen. Een deel heeft in hun jonge jaren gehockeyd.

Het is geen bezwaar als iemand geen enkele hockeyervaring heeft. Het verschil in tempo en technische vaardigheid wordt bewaakt door de trainers en de spelers zelf. Het is de bedoeling, dat iedereen aan bod komt.

Kortom, trimhockey is bedoeld voor sportieve en enthousiaste mensen en geeft de mogelijkheid om lekker een avondje buiten te sporten in een gezellige sfeer.

 

Wedstrijden

De trimteams doen niet mee aan een competitie. Voor de trimmers is het spel en het samen bezig zijn belangrijker dan een wedstrijdresultaat. Wel worden er wedstrijd gespeeld tegen trimteams van andere clubs.

Of er wordt meegedaan aan een jaarlijks toernooi.

 

Trimheren

De trimheren hebben de basis gelegd voor het trimhockey binnen de MHC Weesp. Het begon allemaal in 1980.

Na een oproep in clubblad ’t Vechtertje meldden zich een aantal leden, die onder de hoede van Teun Vetter werden ingewijd in de beginselen van de hockeysport. U weet misschien wel: de sport waarbij niets mag. Niet de bal met de voet stoppen. Niet een tegenstander van de bal afhouden. Niet met de bolle kant van de stick tegen de bal slaan. Er wordt door deze groep het hele jaar door getraind. Ook in de vakanties en tijdens de winterstop. Wedstrijden worden door deze groep niet gespeeld. Een keer per jaar gaan de heren op toernooi in Krimpen.

Aan de opbouw van de trainingen is eigenlijk in al die jaren niets veranderd.

-  Warming-up: een paar rondjes lopen.

   De warming-up wordt afgesloten met het doen van rek- en strekoefeningen.

-  Oefeningen om de spieren, en dat zijn er veel, los te krijgen.

-  Onderling partijtje.

-  Uitlopen.

-  De “3e helft” waarbij in het clubhuis wordt nagepraat en de vochthuishouding wordt aangevuld. Meestal koffie met iets erbij,  want er is altijd wel iemand jarig en er wordt dan gezongen voor de jarige met of zonder begeleiding van de piano. Dit wordt door de inmiddels aanwezige mini´s en hun ouders met gemende gevoelens gadegeslagen.

De training is op zaterdagochtend van 8.00 – .930 uur.

Contactpersoon :  Han Unger  [email protected]

Trainer : Jeroen Aukema

 

 Trimdames

Deze groep bestaat uit vrouwen die in hun vorige leven weinig of niet aan sport hebben gedaan, maar nu hun conditie een beetje op peil willen houden en toch ook een beetje het hockeyspelletje onder de knie proberen te krijgen. Naast de trainingen organiseren de trimdames een aantal activiteiten buiten het hockey om. Zoals een fiets- of een boottocht met een aansluitend etentje e.d.

De groep traint op het Maryvonne veld.

De opbouw van de training is globaal:

-  Warming-up; belangrijk, omdat de meeste trimleden geen uitgebreid sportverleden hebben.

   De warming-up wordt afgesloten met het doen van rek- en strekoefeningen.

-  Lichte training op stick- en baltechniek.

- Onderling partijtje

-  Uitlopen.

-  De “3e helft” waarbij in het clubhuis wordt nagepraat en de vochthuishouding wordt aangevuld.

De training is op maandagavond van 20.30 – 21.30 uur.

Aanvoerster Marieke Horseling    [email protected]

Trainer  : Leo Fessl

 

 

Het gemengde team

Deze groep van mannen en vrouwen bestaat hoofdzakelijk uit beginners die hun conditie op peil willen houden, maar toch ook willen hockeyen. De training aan deze groep wordt gegeven door 3 trainers(JA) die de trimmers wat extra begeleiding geven op het gebied van de basistechnieken van het hockeyen. Ook wordt er uitleg gegeven over het hockeyspel en de -regels als daar behoefte aan is.

Naast de trainingen organiseert deze groep minimaal een wedstrijd per seizoen tegen een andere trimgroep uit de omgeving.

De opbouw van de training is globaal:

-  Warming-up; belangrijk, omdat de meeste trimleden geen uitgebreid sportverleden hebben.

   De warming-up wordt afgesloten met het doen van rek- en strekoefeningen.

-  Training op stick- en baltechniek.

-  Oefening van spelsituaties; bij deze oefeningen en bij de oefening in techniek wordt ook gewerkt aan

   de conditie.

-  Uitlopen.

-  Wat napraten in het clubhuis en de vochthuishouding wordt aangevuld.

De training is op maandagavond van 20.30 – 22.00 uur.

Contactpersoon : Frans Knuver.

Trainer 1 :  Bo Gal 

Trainer 2 :  Benji Stalpers

Trainer 3 :  Jochem Rietvelt

 

Belangstelling?

Hebt u belangstelling of wilt u meer weten over trimhockey neem dan contact op met Jeroen Aukema [email protected] , of kom gerust een keer langs of neem contact op met de contactpersoon/aanvoerder van het team.

U kunt vrijblijvend een paar keer meetrainen om te kijken of het bevalt.

 

Om u aan te sluiten bij een van de teams heeft u nodig:

Lidmaatschap van de MHC Weesp (trimlid), aanmelding via onze site

Hockeyschoenen of sportschoenen met een goed profiel om uitglijden te voorkomen

- Gebitsbescherming

- Scheenbeschermers

- Een stick

- Sportieve kleding