Rabobank, Amstel & Vecht Stern Volvo Weesp BLIQ

Zaalhockey

Zaalhockey.
Het zaalhockeyseizoen is van begin december tot half februari, hieronder alle belangrijke informatie.

Save the dates:
Half september: inventarisatie deelnemers/ teams
Herfstvakantie: zaaltraining indeling tussenteams: 2021 nvt
Na herfstvakantie: bekendmaking tussenteams: 2021 nvt

Rondom herfstvakantie: bekendmaking trainingsschema
Eind november: uitgifte keepersmateriaal
Eind november zaalinformatie avond voor coaches en scheidsrechters
Half november: bekendmaking voorlopig wedstrijdschema (via coaches en LISA)
29/11 start zaaltrainingen alle teams
5/12 start competitie

Speeldata 21-22
05, 11/12, 18/19 december
8/9, 15/16, 21/22, 29/30 januari
5/6, 12/13 februari

Opgave zaalhockey 21-22
We gaan er van uit dat iedereen meedoet met zaalhockey, wil je niet mee doen, dan moet je je AFMELDEN. Dat doe je door een mail naar de zaalhockeycommissie (voor 1 oktober), vermeld hierbij je naam en je veldteam.

We moeten complete teams hebben om te kunnen starten (ca 9 spelers, maar maximaal 12).
Dit geldt voor de Jeugd en E8 spelers, Senioren teams ontvangen apart informatie en voor de overige Jongste Jeugd hopen we een minicompetitie te kunnen organiseren in Driemond.

Trainingsschema
Vlak na de herfstvakantie hopen we het trainingsschema bekend te kunnen maken.
Dit is elk jaar een flinke puzzel, ook omdat het aantal beschikbare uren erg beperkt is.
De trainingen vinden plaats in de sporthal in Aetsveld, op het Vechtstede en in Driemond.
De eerste trainingen starten voor selectieteams in de week van 22 november (dan vervalt een veldtraining)onder voorbehoud
Alle teams starten met trainen in de week van 29 november.
Het trainingsschema zal hier te vinden zijn op de website.

Wedstrijdschema
De wedstrijden zijn altijd in het weekend op een zaterdag of een zondag. Vaak ook aan de randen van de dag, omdat het lastig is om ‘normale’ tijden te huren in sportzalen. We hebben geen eigen zaal in Weesp en moeten deze delen met andere sportclubs. Dit wordt gecoördineerd door de KNHB.

We spelen per competitie-speeldag in een bloksysteem:
3 teams spelen in blokken van 2 uur elk 2 wedstrijden van 30 minuten (een drieluik).
De poules bestaan uit 7 teams waarbij elk team 6 speeldagen (a 2 wedstrijden) speelt.
Het voorlopige wedstrijdschema wordt begin november bekend gemaakt door de bond. We sturen deze dan z.s.m. door naar alle coaches zodat op basis daarvan fluiters ingepland kunnen worden.
Het wedstrijdschema is daarna te vinden in de LISA app.

Jongste Jeugd
Alleen de E8 tallen doen mee met de bondscompetitie. Overige Jongste Jeugd teams krijgen een mini competitie aangeboden in de sportzaal in Driemond in januari. Meer informatie hierover volgt tzt via de Jongste Jeugd commissie

Materiaal
Voor zaalhockey zijn speciale binnensportschoenen (met zolen die niet afgeven), een speciale zaalhockeystick en een handschoen met dichte vingers verplicht.

Keepers
Vlak voor de start van het zaalseizoen ontvangen alle keepers de benodigdheden om de zaal in te gaan.

Contributie

De contributie voor het zaalhockey wordt apart van de reguliere contributies geheven en zal in januari gefactureerd worden ( 110.-/ 130.- voor spelers die 2x per week trainen, dit is afhankelijk van beschikbaarheid van sporthallen).

Zaaldienst
Van ouders verwachten wij dat zij ook voor de zaal een bijdrage leveren. Naast de gebruikelijke rijdiensten, zijn dat zaalleiding en fluitdienst.
Dat is bij thuiswedstrijden waarbij het team zaaldienst heeft (doorgaans in Aetsveld, maar dat kan ook in bijv de sporthal van Almere of Laren kan zijn).
De zaaldienst houdt de tijd en stand bij en ziet er op toe dat het DWF (digitaal wedstrijd formulier) wordt ingevuld door scheidsrechters en coaches.
Instructie voor zaaldienst vind je hier (KNHB)
Instructie wedstrijdformulieren (mhcweesp.nl)

20191127_Instructies voor scheidsrechters 2019-2020.pdf (mhcweesp.nl)

Spelregels
Hoe zat het ook al weer met zaalhockey?Dat legt Cees Sluijk uit op de coachavond in november aan iedereen die interesse heeft, maar met name interessant voor coaches en scheidsrechters.

Een overzicht val spelregels is ook hier te vinden (KNHB)

En een beknopte samenvatting staat hier (SCHC)

Arbitrage
Meer informatie volgt nog over hoe arbitrage in de zaal dit jaar verloopt.